Här har Du mitt liv!
Erik Jirhall heter jag. Jag är född 750421 (Du får själv räkna ut hur gammal jag då är) och jag kommer ursprungligen från ett trevligt samhälle i Småland, fyra mil norr om Kalmar, som heter Blomstermåla. Erik 1994 flyttade jag till Linköping. Dit kom jag för att studera!

Jag började läsa till civilingenjör (Maskinteknik) på LiTH. Jag upptäckte emellertid snart att det fanns så mycket annat än studier att sysselsätta sig med, och min studiemotivation sjönk i takt med att mina livserfarenheter blev större... Ett år och många tentor senare tyckte jag att jag ville pröva något annat än matte, så då testade jag att läsa tyska på heltid på Linköpings universitet. Även det var hårt jobb, men ändå kul.

Hur som helst kom jag underfund med att jag inte hade tillräcklig motivation för att plugga vidare. Då började jag fundera på vad man kan göra om man inte pluggar, och kom fram till att det bästa vore om man kunde tjäna pengar på saker som man är intresserad av. I mitt fall skulle det då ha något med bilar och datorer och i synnerhet med Internet att göra.

Sagt och gjort. Efter att ha förberett mig på alla de sätt under hösten 1996 kunde jag i december samma år få min firma "Jirhalls InternetBilMarknad" registrerad och F-skattad. Under januari 1997 skrev jag kontrakt med mina första kunder och jag jobbade på för fullt på egen hand fram till sommaren 1997. Då kom jag i kontakt med en jämnårig kille vid namn Hans Lundahl, som också hade en egen firma som höll på med bilhandlare på Internet. Vi beslutade oss för att samarbeta och tillsammans bygga Sveriges största databas för begagnade bilar på Nätet. Vi använde min databas och Hans webadress ("www.bytbil.com") och fortsatte tillsammans att ansluta nya kunder, marknadsföra sajten via alla konventionella och icke-konventionella vis, hitta på nya finesser för att förbättra sajten för såväl surfarna som för bilhandlarna o.s.v. Det saknades aldrig saker att göra, det var jobb i princip dygnet runt och året runt -man vande sig vid att sova 3 - 4 timmar per dygn.

Jobbet var inte ogjort, vi expanderade i väldigt snabb takt och till hösten 1998 hade vi så många kunder och så stor omsättning att vi tyckte det var dags att föra in verksamheten i ett aktiebolag. Därför bildade vi gemensamt Byt Bil Nordic AB, som tog över alla rättigheter från våra egna enskilda firmor. Framåt året 2002 var vi med god marginal den bilsajten i Sverige som hade flest bilhandlare och flest sökningar i databasen. Då tyckte vi det var läge att sälja bolaget, och Aftonbladet var intresserade av att köpa. Vi kom överens hösten 2002 och jag jobbade kvar på bolaget fram till mars 2004. Därefter tog jag en välbehövlig långsemester och levde som "professionell livsnjutare", då jag kunde leka med mina bilar på heltid. Under hösten 2004 gick jag in som delägare i Gotland Ring, där jag är med och planerar inför framtiden, samt jobbar med försäljning av reklam och olika event. Parallellt med detta håller jag även på och köper och säljer lite bilar i samarbete med United Cars i Bromma. Dessutom driver jag tillsammans med en kompis Gentlemen Racing Club, som anordnar "Track Days" på olika racingbanor i Sverige och övriga Europa.

Efter precis fem år i Östergötland tyckte jag 1999 att det var dags att dra vidare. Eftersom jag gillar storstäder, ville jag gärna till närheten av Stockholm. Dock vill jag inte bo mitt i City, utan någon stans där det är lugnt och naturskönt men ändå nära till storstadens puls. Mitt val blev ett nybyggt hus på Ekerö. Området heter Sandudden och huset ligger 100 meter från en badplats och 2 mil från Sergels Torg... Där trivs jag som fisken i vattnet.

Porr är ju en viktig del av Internet. Här kan du se en nakenbild på mig.

Mina största intressen är:

Bilar:
Bilar har alltid varit mitt största intresse. Jag läser alla biltidningar och bilbroschyrer som jag hinner, och jag kan nästan alla fakta om olika bilmodeller utantill. Kör mycket bil gör jag också och jag tvekar inte på att lägga alla mina surt förvärvade slantar på mina egna bilar, som jag älskar och vårdar med hela mitt hjärta! En av mina favoritsysselsättningar är att gå på bilmässor. Därför blir det ganska ofta bilresor ner mot Tyskland, Schweiz och Frankrike för att gå på de stora bilmässorna. Dessutom fick jag under året 2004 upp ögonen för racing och har nu börjat åka runt i Sverige och Europa för att köra bil på olika racingbanor. Den självklara favoritbanan är förstås Nürburgring i Tyskland!

Volleyboll:
Volleyboll är en sport som jag tycker är väldigt kul. P.g.a. det eviga jobbandet har det dock dessvärre inte blivit av att jag börjat spela igen, sedan jag flyttade till Ekerö. Vi får se om jag orkar ta tag i det hela igen.

Foto:
Fotografering har varit ett intresse ända sedan jag var väldigt liten. P.g.a. tidsbrist har det blivit mindre tid till detta intresse de senaste åren och eftersom jag ändå jobbar hela tiden har jag ju heller inte så mycket att fotografera... Händer det något kan jag dock ses springandes omkring med min Minolta Dynax 8000i eller med min digitalkamera, en Minolta Dimage 7Hi. Tillsammans med Olympus digitalprinter, kan man numer få digitala bilder utskrivna på fotopapper med en kvalitet som är fullgod jämförd med vanliga papperskopior.

Telefoner:
Hur sjutton kan telefoner vara ett intresse? Vet'e sjutton, men det är det i alla fall. Jag skaffade en egen mobiltelefon långt innan mobil-boomen erövrade Sverige och på den tiden som jag hade någon fritid kunde jag i princip allt om mobiltelefoner och mobiltelefonabonnemang. Hemma i huset har jag dragit telefonledningar till varje rum och kopplat ihop dem och fax och nummerpresentatörer och svarare via en liten växel...

Datorer:
Har först sedan jag flyttade upp till Linköping upptäckt vad kul man kan ha med datorer. Men då blev det desto mer... Sitter näst intill konstant uppkopplad mot Internet! Det går lite lättare nu, när jag sommaren 2001 fick in ADSL bredband i huset. Naturligtvis har jag kopplat upp ett litet nätverk där hemma där jag lagt in alla mina datorprylar.

Jaha, har Du plöjt igenom ovanstående text, så har du nog en hyffsad bild om vem jag är. Det enda som kan tilläggas, om det inte redan har framgått, är att jag är totalt prylgalen. Alla elektroniska prylar skapar ett begär. Så om Du har hittat någon skojig pryl, eller vill något annat - Maila till mig!.

Upp!